KLJUČNI GRAD PRED PADOM: Ukrajinske specijalne snage povlače se iz Volčanska (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 05. 2024. u 17:25

UKRAJINSKE formacije su potučene u Volčansku i u Harkovskoj oblasti, čiji značajan deo već kontrolišu ruske trupe. O tome svedoče i sami ukrajinski izvori.

КЉУЧНИ ГРАД ПРЕД ПАДОМ: Украјинске специјалне снаге повлаче се из Волчанска (ВИДЕО)

Foto MO Ukrajine/3. jurišna brigada Azov

Tako je Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine objavila snimke vojnih operacija u Volčansku. Na snimku se vide vojnici iz jedinice specijalnih snaga Timur. U početku se voze po gradu veoma raspoloženi. Vojnici su dobro opremljeni, jasno je da je reč o jednoj od elitnih jedinica ukrajinske vojne obaveštajne službe.

Međutim, tada se pojavljuju snimci povlačenja jedinice specijalnih snaga Glavne obaveštajne uprave Ukrajine. Na snimku se vidi kako specijalci pokušavaju da evakuišu ranjenog kolegu. Vojnik je, očigledno, ranjen u nogu i ne može da se kreće samostalno.

Pokušavajući da prikriju evakuaciju ranjenih, borci specijalnih snaga GUR i dalje pokušavaju da otvore vatru na ruske trupe koje napreduju. Vidi se da ruska vojska goni ukrajinske specijalce koji se povlače.

Situacija u Volčansku postala je izuzetno teška za ukrajinske jedinice. Snage za odbranu grada očigledno nisu dovoljne ako morate koristiti vojne obaveštajne specijalne jedinice kao običnu pešadiju. Ali malo je verovatno da će učešće elitnih GUR jedinica u odbrani Volčanska na bilo koji način pomoći ukrajinskim snagama. Nema sumnje da će Volčansk u bliskoj budućnosti zauzeti napredujuća ruska armija.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!