DOMAĆI PUDING OD ČOKOLADE: Fantastičan recept za pravu, gustu i slasnu poslasticu koja će sve da oduševi
Puding je slatka poslastica koja je popularna u mnogim zemljama, a pravi se kuvanjem brašna, jaja, griza i putera u mleku.
Može mu se dodati vanila, čokolada ili već nešto po želji, a mi vam predlažemo popularni recept za puding od čokolade koji ima više od milion pregleda.
Sastojci:
- 4 kašike kakaoa
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 šolje šećera
- 2 šolje mleka
- 4 kašike pavlake
- 50 g tamne čokolade
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U šerpu sipajte kakao, kukuruzni skrob i so. Zatim dodajte šećer i sve dobro sjedinite. Postepeno sipajte mleko i umutite dok se dobro ne sjedini. Kuvajte na srednjoj temperaturi, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda dodajte čokoladu i slatku pavlaku i nastavite da mešate dok se čokolada potpuno ne otopi. Skinite sa vatre, pa dodajte vanilu i mešajte oko minut dok se dobro ne sjedini.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZA TORTA NAPOLITANKA: Sprema se za tili čas, jednostavna i ukusna
10. 04. 2024. u 07:00
LEDENA ŠTRAUS TORTA: Idealna poslastica kada želite da se zasladite
09. 04. 2024. u 12:00
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
NjUJORK TAJMS: Rusi prešli severnu granicu takvom brzinom i snagom, Ukrajinci bili potpuno iznenađeni
OFANZIVA ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.
19. 05. 2024. u 07:38
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)