PREDLOG ZA VASKRS Punjena jaja sa šunkom: Savršeno predjelo za prazničnuu trpezu
Ako tražite nešto jedinstveno, ali jednostavno, za predstojeće praznike, onda ćete se obradovati receptu za punjena jaja sa šunkom.
Sastojci:
- 8 jaja
- 100 g šunke
- 1 paradajz
- 150 g majoneza
- 100 g pavlake
- kašičica senfa
- so
Priprema:
U jednu veću šerpu stavite jaja da se kuvaju. Jaja treba da budu tvrdo kuvana, što znači da ih treba kuvati dodatnih 10-ak minuta nakon što voda proključa.
Za to vreme, iseckajte šunku na kockice i ubacite u činiju. Isto učinite sa paradajzom i ubacite u istu činiju.
Dodajte pavlaku, majonez, senf i posolite.
Sve sastojke iz činije sjedinite.
Kada jaja budu gotova, oljuštite ih i isecite napola po dužini.
Izvadite žumance, koje možete umešati u pripremljenu činiju sa ostalim sastojcima.
Kašikom punite praznine jaja i ređajte na tanjir.
Ostavite ih u frižideru na pola sata, da se ohlade pre posluživanja.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNI MAJONEZ OD KROMPIRA: Savršen namaz koji će se svima dopasti
15. 04. 2024. u 11:00
USKRŠNjA CVET POGAČA: Pogača bez koje ne može da se zamisli uskršnja trpeza
10. 04. 2024. u 14:00
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
NjUJORK TAJMS: Rusi prešli severnu granicu takvom brzinom i snagom, Ukrajinci bili potpuno iznenađeni
OFANZIVA ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.
19. 05. 2024. u 07:38
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)