SVEČANO U UGLJEVIČKOM SABORNOM HRAMU: Radost za mališane

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

06. 05. 2024. u 08:44

U UGLjEVIČKOM sabornom hramu priređena je izložba najlepše našaranih jaja koja su najmlađi sugrađani našarali, njih 35 , ulepšala u Vaskršnjoj radionici čiji je organizator Crkvena opština Ugljevik i Kolo srpskih sestara “Sveta Marija Magdalina” koja deluje pri ugljevičkom hramu a pod pokroviteljstvom opštine Ugljevik.

СВЕЧАНО  У УГЉЕВИЧКОМ САБОРНОМ ХРАМУ: Радост за малишане

foto v mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić dodelio je tri nagrade po 100 KM učesnicima radionice koji su izvučeni žljebom. Perić je sugrađanima čestitao naš najveći i najdradosniji praznik.

- Puno mi je srce kad je ovolike dece među nama, onih kojima se Isus Hrist najviše radovao i tražio da dođu k njemu -kazao je Perić. -Vodeći računa o napim mladim pokolenjima, u svakom pogledu, bliži smo Hristu i verniji smo njegovom putu.To pokazejemo i rečima i delima.Samo to je put istinskog vernika -pravoslavca.

- Obeležavajućii praznik želim vam od svega srca da vam Gospod podari mir u vašim dušama, sreću, lični i porodični uspjeh i radost na svakom koraku radosnim riječima Hristos vaskrse-poručio je Perić.

Samo složni, istakao je Perić, Srbi se mogu oduprijeti najvećim izazovima koji su pred svakim lično, porodično i nacionalno.

- Naš Ugljevik je pun radosti, sreće i veselja, dečice u narodnim nošnjama koja baštine našu tradiciju, običaje a u srcu i duši im je usađena vera Hristova koju na najlepši način neguju i prezentuju-rekao je Perić.

Protojerej Aleksandar Tešić, starešina hrama, pozdravio je vernike tradicionalnim pozdravom Hristos Vaskrse.

U hramovonoj porti održan je bogat kulturno-umetnički program u izvođenju i tri ansambla Kulturno-umetničkog društva “Rudar” iz Ugljevika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom