DVA PUTA POBEDILI ŠAMPIONA, A ISPADAJU: Sasuolo traži bodove spada protiv Kaljarija koji želi da izbegne sudbinu "jo-jo" kluba

O. M.

19. 05. 2024. u 10:20

PRETPOSLEDNjE kolo italijanske Serije A donosi dva zanimljiva derbija začelja.

ДВА ПУТА ПОБЕДИЛИ ШАМПИОНА, А ИСПАДАЈУ: Сасуоло тражи бодове спада против Каљарија који жели да избегне судбину јо-јо клуба

FOTO: Tanjug/AP

Sasuolo dočekuje Kaljari u utakmici koja, u zavisnosti od ishoda drugog derbija začelja, može gostima da obezbedi opstanak. Ukoliko ekipa sa Sardinije pobedi, a isto uradi i Udineze protiv Napolija, "ostrvljani" i "zebre" će osigurati opstanak.

Za "neroverde" bi to istovremeno mogao da bude kraj, ako Frozinone ne izgubi na gostovanju Monci, u suprotnom imali bi priliku da u poslednjem kolu pokušaju nešto da urade na gostovanju Laciju. 

Bila bi zaista svojevrsna nepravda da Sasuolo posle 11 godina ispadne u Seriju B, a trebalo bi konsultovati neke ozbiljno zaluđene ljubitelje fudbalske statistike da provere da li se ikada desilo da iz bilo koje lige ispadne jedina ekipa koja je u tekućoj sezoni pobedila šampionski tim i to u oba susreta!

Sasuolo je pre dve nedelje sa 1:0 pobedio Inter, a svoju dominaciju u duelima sa šampionom samo je potvrdio jer je prethodno slavio protiv "neroazura" i u prvom delu sezone, kada je do pobede stigao posle preokreta na stadionu "Đuzepe Meaca".

U toj prvoj utakmici protiv Intera pobedili su na sličan način na koji su prošle nedelje izgubili na strani protiv Đenove - poveli su u prvom poluvremenu, a onda stali i do sredine drugog dela primili dva komada. Bio je to čak šesti put u ovoj sezoni da puleni trenera Davidea Balardnija izgube utakmicu uprkos vođstvu na poluvremenu, što je previše za ekipu kojoj svaki bod može da znači opstanak u borbi za prvoligaški život.

Kaljari je ispao iz forme u pogrešno, najgore moguće, vreme. Izabranici Klaudija Ranijerija su u nizu od pet utakmica bez pobede, a ostvarili su samo jednu u poslednjih osam kola. Stari lisac Klaudio Ranijeri moraće u poslednja dva kola da izvuče nešto od svoje magije iz rukava, kako bi Kaljari izbegao sudbinu "jo-jo" tima, odnosno ekspresnog povratka u Seriju B, nakon prošlogodišnje epske promocije preko plej-ofa i ispadanja iz Serije A sezonu ranije.

U prošlom kolu Kaljari je doživeo težak poraz od Milana sa 5:1. Ono što je pozitivno, ako posle ovakvog rezultata nešto može biti pozitivno, eje to da je KAljari postigao gol, što je bio deseti put u poslednjih 12 kola da "Ostrvljani" pronađu put do protivničke mreže.

S druge strane, problem je što Kaljari nema ligašku pobedu na gostovanju Sasuolu. Ovde su pobedili samo jedom u Kupu, per skoro devet godina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,18)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo