VUJOVIĆ SA PRIPADNICIMA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE U UŽICU: Ovakve scene i situacije moraju da postanu prošlost u Srbiji

Милица Шкорић
Milica Škorić

06. 05. 2024. u 09:55

POTPREDSEDNICA Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sinoć je bila na deponiji „Duboko“ u Užicu, gde pripadnici štaba za vanredne situacije uz pomoć vatrogasaca čine sve kako bi se lokalizovao i ugasio požar, zbog kojeg je Užice proglasilo vanrednu situaciju na delu teritorije.

ВУЈОВИЋ СА ПРИПАДНИЦИМА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У УЖИЦУ: Овакве сцене и ситуације морају да постану прошлост у Србији

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Vujović je obišla lokaciju zajedno sa načelnikom Sektora za vanredne situacije MUP-a Lukom Čaušićem i gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević, nakon čega je prisustvovala sednici štaba za vanredne situacije kako bi se utvrdili naredni koraci. 

- Trudimo se da svi budemo maksimalno angažovani kako bi se požar što pre lokalizovao. Želim da zahvalim pripadnicima MUP-a, štabu za vanredne situacije koji su ovde na terenu, vatrogasnim ekipama. Hvala i svim lokalnim samoupravama, kao i privatnim putarskim preduzećima koji su svoju mehanizaciju usmerili u Užice, kako bi se što pre ugasio požar. Ovakve scene i situacije moraju da postanu prošlost u Srbiji. Vlada Srbije intenzivno radi na tome da što pre modernizujemo regionalne i reciklažne centre širom Srbije. 'Duboko' je svakako prioritet, ali je i najkompleksniji projekat koji zahteva obimne radove, posebno imajući u vidu da će se, dok se radovi izvode, i dalje odlagati otpad na ovoj lokaciji - rekla je Vujović.

Vujović je podsetila da je Ministarstvo u 2021. godini već uložilo 96 miliona dinara kako bi se proširilo telo deponije, uradila stabilizacija i sprečilo nastajanje klizišta, a uz projekat čija realizacija uskoro kreće, mogućnost novog požara i zagađenja biće svedena na minimum.

- U najkraćem roku krenuće se u odabir izvođača, a nakon toga sledi projektovanje koje ćemo nastojati maksimalno da skratimo. Zamolićemo i kreditore da ubrzaju svoje procedure, kako bismo što pre mogli da krenemo sa radovima. Po realizaciji projekta, vek trajanja deponije biće najmanje dvadeset narednih godina - rekla je Vujović dodajući da je došla u Užice kako bi se na terenu uverila da ima dovoljno mehanizacije.

- Moramo da radimo brže i da saniramo ovu situaciju što pre. Čeka nas veliki posao kako bi 'Duboko' postalo regionalni centar po evropskim standardima i najmoderniji centar u ovom delu Srbije - rekla je Vujović.    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)