RAZGOVARALI BAJDEN I NETANJAHU: SAD zabrinute, a Izrael ne odustaje od svojih odluka

Tanjug

06. 05. 2024. u 17:47

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden ponovio je danas u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom zabrinutost SAD zbog invazije na Rafu.

РАЗГОВАРАЛИ БАЈДЕН И НЕТАНЈАХУ: САД забринуте, а Израел не одустаје од својих одлука

Foto: Tanjug/AP

Kako je rekao tamo se sklonilo više od milion civila iz drugih delova Pojasa Gaze i zatražio hitno otvaranje prelaza Kerem Šalom ka Pojasu Gaze kako bi humanitarna pomoć mogla da stiže u tu palestinsku enklavu, javljaju svetski mediji.

Bajden je rekao da veruje da je postizanje prekida vatre sa Hamasom najbolji način da se zaštite životi izraelskih talaca u Gazi, preneo je AP pozivajući se na neimenovanog portparola Bele kuće.

Razgovor je vođen nekoliko sati pre nego što će Bajden ugostiti jordanskog kralja Abdulaha Drugog na privatnom ručku u Beloj kući.

Netanjahu je juče odbacio međunarodni pritisak da zaustavi rat u Gazi poručivši da ako Izrael bude primoran da bude sam, ostaće sam.

- Kažem svetskim liderima: nikakav pritisak, nikakva odluka bilo kog međunarodnog foruma neće sprečiti Izrael da se brani - rekao je on, govoreći na engleskom i istakao "nikada više je sada".

BONUS VIDEO: RUSKA ARTILjERIJA IZVODI NAPAD: Posade 2S3 Akacija u jurišnoj akciji u pravcu Avdejevke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije