BISKVITI SA SLANINICOM I KAČKAVALJEM: Preukusni i spremni za 15 minuta
Slanina sa kačkavaljem i još upakovana u mekane biskvite jedna je od ideja za idealan doručak ili kao predjelo za prazničnu trpezu.
Sastojci:
- 150 g pržene slanine, isečene na kockice
- 200 g narendanog kačkavalja
- 1 kesica praška za pecivo
- 300 g brašna
- 70 g maslaca
- malo mleka
- so i šećer
Priprema:
Uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje dok pripremate ostatak namirnica.
Pripremite slaninu, kačkavalj i puter.
U činiju sipajte brašno i prašak za pecivo, pa ubacite na kockice isečeni maslac.
Dodajte malo šećera i malo soli.
Rukom izmešajte sastojke, tako da zgnječite maslac. Ne morate sve sjediniti, treba da ostanu sitnije grudvice.
U smesu ubacite slaninu i kačkavalj.
Dodajte mleko i pomešajte sve. Dodajete onoliko mleka koliko bi vam bilo potrebno da napravite smesu poput testa.
Kašikom stavljajte porcijice na pleh obložen papirom za pečenje ili u manje modle za mafine.
Pecite 10-15 minuta, dok ne porumene.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NjUJORK TAJMS: Rusi prešli severnu granicu takvom brzinom i snagom, Ukrajinci bili potpuno iznenađeni
OFANZIVA ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.
19. 05. 2024. u 07:38
"TO JE NOĆNA MORA" Jedan gest na sastanku Putina i Si Đinpinga izazvao paniku u SAD
PRIJATELjSKI zagrljaj između ruskog predsednika Vladimira Putina i kineskog predsednika Si Đinpinga bio je dokaz kolosalnog strateškog poraza Sjedinjenih Američkih Država, rekao je analitičar Heritidž fondacije Majkl Pilsberi u intervjuu za Foks njuz.
19. 05. 2024. u 07:15
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)