STRAĆATELA SUPA: Tradicionalni italijanski obrok - Potrebno je samo nekoliko sastojaka, a čarobnog je ukusa
SUPA straćatela je tradicionalna italijanska supa. Poznata je po tome što je izuzetno lagana i ukusna, u pitanju je bistri bujon, obično od piletine ili bilo kog povrća.
Sastojci:
- 1 l pilećeg bujona
- 2 jajeta
- 3 kašike prezli (može i griz)
- 3 kašike rendanog parmezana
- 1 kašika maslinovog ulja
- malo soli i bibera
- malo peršuna
- malo mlevene crvene paprike
Priprema:
Prokuvajte supu od piletine i začinite je po ukusu.
U činiji umutite jaja i polako dodajte prezle ili griz. Kada se sve to sjedini, ubacite rendani parmezan, začine i sitno seckani peršun pa dobro promešajte. Smesa bi trebala da bude kao neka tečna pasta.
U ključalu supu postepeno sipajte ovu smesu od jaja i mešajte sve dok ne dođe do ključanja. U početku će vam delovati kao da je voda mutna ali će se razbistriti kako se bujon bude zagrevao.
Kada provri, isključite ringlu. Pri posluživanju možete da ukrasite sa prstohvatom mlevene crvene paprike.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
NjUJORK TAJMS: Rusi prešli severnu granicu takvom brzinom i snagom, Ukrajinci bili potpuno iznenađeni
OFANZIVA ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.
19. 05. 2024. u 07:38
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)