BIG MEK SALATA: Neodoljivo podseća na popularni hamburger
Domaća big mek salata - brz i jednostavan recept kom se ne može odoleti.
Sastojci:
- 450 g mlevene govedine
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica vorčester sosa
- So
- Crni biber
- 60 g grčkog jogurta
- 1 kašika sirćeta
- 2 kašičice senfa
- 1 kašičica kečapa
- 1/2 kašičice ljute paprike
- 2 glavice zelene salate, seckane
- 125 g iseckanog čedara
- 125 g čeri paradajza
- 100 g kiselih krastavaca iseckanih
- 1/4 crvenog luka, tanko isečenog
- 1 kašičica susama
Priprema:
Za big mek salatu u tiganj na srednjoj vatri stavite mlevenu govedinu, beli luk u prahu i vorčester sos i začinite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući, 8 do 10 minuta. Prebacite govedinu u veliku činiju.
U srednjoj činiji umutite grčki jogurt, sirće, senf, kečap i papriku. Time ćete preliti salatu.
U činiji pomešajte govedinu, čedar, paradajz, kisele krastavce i crveni luk. Prelijte prelivom i pospite susamom. Servirajte uz tortilju. Uživajte u big mek salati.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
NjUJORK TAJMS: Rusi prešli severnu granicu takvom brzinom i snagom, Ukrajinci bili potpuno iznenađeni
OFANZIVA ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.
19. 05. 2024. u 07:38
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)