U PARAĆINU SE DANAS VAŠARILO: Na tezgama od svega po malo i za svakog po nešto (FOTO)

Z. R.

06. 05. 2024. u 16:40

PARAĆINCI retko kad propuštaju prvi vašar u godini koji je uvek na Đurđevdan, kada se u grad na Crnici sjate prodavci iz cele Srbije.

У ПАРАЋИНУ СЕ ДАНАС ВАШАРИЛО: На тезгама од свега по мало и за сваког по нешто (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Sunčani dan izmamio je na ulicu i kupce i prodavce, neki su zadovoljni ponudom i potražnjom, nekima je preskupo, nekima jeftino – baš kao na svakom vašaru.

Ako su mislili da će moći za male pare da se obuku – Paraćinci su se ipak prevarili. Čarape su kao i uvek bile najeftinije, pa su se mogle pazariti tri ili četiri para za 200 dinara, zavisno od kvaliteta, dok su „austrijske“ koštale pet pari za 500 dinara.

Istu toliku svotu trebalo je izdvojiti i za običnu letnju majicu, dok je sva ostala odeća bila mnogo skuplja. Kako reče jedan od kupaca, jeftinije je pazariti u sekend hendu, gde se, uz to, može kupiti i markirana garderoba.

Foto: Z. Rašić

Verica Milosavljević iz susedne Jagodine imala je drugačiju ponudu za Paraćince. Ona je na licu mesta izrađivala „imena od srebrne žice“.

- U roku od pet minuta dobijete privezak sa svojim imenom, na ćirilici ili latinici, po volji. Prodajem takođe i narukvice zvane „končići sreće“, a radim i privremenu tetovažu koja traje deset dana, poput onih koje viđate na moru.

Verica se ovim poslom bavi već četvrt veka, a na vašare u Paraćinu dolazi poslednjih 13. Zadovoljna je interesovanjem jer je vrlo povoljna sa cenama. „Imena“ koštaju 350 dinara, narukvice svega sto dinara, tetovaže od 200 pa naviše.

I prodavci i kupci uveče će svesti računicu. Bilo zadovoljni ili ne, svakako će se opet sresti na prvom narednom vašaru u Paraćinu, 2. avgusta. na Svetog Iliju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom