ATALANTA IMA SVE U SVOJIM RUKAMA: ''Boginja provincije'' je nadomak povratka u Ligu šampiona

V.M.

06. 05. 2024. u 09:28

FUDBALERI Atalante će u 35. kolu Serije A od 18 časova gostovati Salernitani na ''Arekiju''.

АТАЛАНТА ИМА СВЕ У СВОЈИМ РУКАМА: Богиња провинције је надомак повратка у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Zbog odličnih igara italijanskih ekipa u evropskim takmičenjima, Serija A će imati pet predstavnika u Ligi šampiona iduće godine, što je otvorilo vrata igranja najjačeg evropskog takmičenja Atalanti.

''Boginja provincije'' jeste trenutno šesta i zaostaje tri boda za petoplasiranom Romom, ali je odigrala čak dva mače manje od ''vučice'' tako da je sve u njenim rukama i ako slavi na svojim utakmicama vratiće se u Ligu šampiona.

Pored današnjeg meča sa Salernitanom, ostalo joj je još da igra upravo sa Romom, Torinom i Lećeom i sigurno je da nas očekuje veoma zanimljiva završnica italijanskog prvenstva.

Pored dobrih igrača u Seriji A, izabranici Đan Pjera Gasperinija se bore za dva trofeja. Dogurali su do finala Kupa u kojem će igrati sa Juventusom, a uz to će u četvrtak dočekati Marselj u revanš utakmici polufinala Lige Evrope (prvi meč završen rezultatom 1:1).

Atalanta je neporažena na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, na njima je upisla tri trijufma i jasno je zašto nosi ulogu velikog favorita na ''Arekiju''.

Sa druge strane, ne treba trošiti previše reči o Salernitani. U pitanju je jedna od najgorih ekipa u istoriji Serije A, ostvarila je mizerne dve pobede od starta sezone i sa 15 osvojenih bodova je ''debelo'' zacementirana za dno tabele.

Uoči ovog susreta domaćini su doživeli tri uzastopna poraza, a poslednji u nizu naneo im je Frozinone koji ih je rutinski savladao sa 3:0 na ''Karlo Kastelaniju''.

U prvom delu sezone, Atalanta je savladala Salernitanu sa 4:1, a mi smatramo da bi na današnjem meču sve sem nove pobede ''boginje provincije'' bilo veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,40)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije