MATIĆ I DRUŽINA NA TEŠKOM GOSTOVANJU: ''Doge'' su najbolji domaćini Lige 1

V.M.

06. 05. 2024. u 10:50

ZAVESU na 32. kolo francuske Lige 1 spustiće Lil i Lion koji se sastaju na ''Pjer Mauroju'' od 21:00.

МАТИЋ И ДРУЖИНА НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Доге су најбољи домаћини Лиге 1

FOTO: Tanjug/AP

Sjannim igrama u poslednje vreme Lil se priključio borbi za Ligu šampiona, ostvario je četiri pobede u proteklih pet kola i tako se popeo na četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za najjače evrospko takmičenje, a trećeplasirani Brest mu beži dva boda, tako da bi novim trijumfom preuzeo mesto koje znači direktan plasman u prestižno takmičenje.

Osnova dobrih igrača ''dogi'' je odlična defanzivna igra, primili su samo 27 golova do sada i jedino je Nica bolja po tom parametru, a ono što raduje trenera Fonseku je to da se današnji meč igra na ''Pjer Mauroju'' jer su njegovi izabranici najbolji domaćini u Ligi 1.

Lil je na 15 utakmica kod kuće osvojio 36 bodova, a uz to je postigao 29 golova, gotovo dva u proseku.

Kako su eliminsani iz četvrtfinala Lige konferecije od Aston vile, bivši prvaci Francuske imaju priliku da se u potpunosti fokusiraju na domaće prvenstvo i plasman u Ligu šampiona u završnici sezone što je veliki plus za ''doge''.

Sa druge strane, nakon košmarnog početka sezone, najgoreg u istoriji kluba, Lion se konsolidovao u drugom delu kampanje. Zimus je odrađen odličan prelazni rok, pojačanja poput Nemanje Matića su se pokazala kao pun pogodak i situacija je dosta bolja u redovima gostiju.

Francuski velikan čak ima i priliku da zaigra u Evropi jer je trenutno deveti na tabeli, ali mu petoplasirani Lans beži pet bodova, a uz to je odigrao meč više od Liona.

Takođe, sedmostruki pobednik Lige 1 će igrati u finalu Kupa Francuske sa PSŽ-om i njegovo osvajanje mu je takođe jedan od načina da zaigra u nekom evropskom takmičenju iduće sezone.

Zanimljivo je da su se Lil i Lion sastali već dva puta ove godine. Prvo su ''doge'' slavile sa 2:0 u prvenstvu, dok su ''dečaci'' uzvratili u polufinalu kupa sa 2:1.

Ono što vredi napomenuti je to da kada igraju ovi rivali na ''Pjer Mauroju'' remiji su redovna pojava i četiri od poslednjih pet međusobnih duela na ovom stadionu završeni su podelom bodova.

Iako je Lilova odbrana sjajna, Lion je napadčki raspucan pred ovo gostovanje, postigao je čak deset golova na minule četiri ligaške utakmice, tako da verujemo da ćemo gledati nešto otvoreniji meč i očekujemo da oba tima zatresu mrežu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)